ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΙΜΑΤΟ

16762_563093826082_1407260637_n

Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 οι πρόβες της γίνονται στις εγκαταστάσεις της Χορωδίας Μυτιλήνης, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη συνεργασίας με το ιστορικό αυτό σωματείο της πόλης.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει χορωδιακή μουσική από τον μεσαίωνα μέχρι και τα σύγχρονα avant garde μουσικά κινήματα, spirituals, musicals κ.α.
Έχει εμφανισθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Θέατρο ΦΟΜ, το Αρχοντικό Γεωργιάδη και το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Καλλονή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Χίο ενώ το 2013 δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση από την Διεθνή Ακαδημία Μουσικής Αϊβαλίου (ΑΙΜΑ) να τραγουδήσει στον Ταξιάρχη στο Αϊβαλί στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μετά την ανακαίνιση του ιστορικού ναού. Το 2014 συμμετείχε ως “εργαστηριακή χορωδία” στα Εργαστήρια Χορωδιακής Μουσικής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε Μυτιλήνη και Χίο με την Dr Therees Hibbard, καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας στο University of Nebraska-Lincoln των ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες του Δήμου Λέσβου, Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Χορωδία Bocca Chiusa Σάμου, Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης, Νεανική Χορωδία “Ταξιδευτές” Χίου, την Ορχήστρα ΜΣΕΘ/98ΑΔΤΕ, το Σύνολο Εγχόρδων Arpège και το Μουσικό Σχολείο Χίου. Στα πλαίσια της χορωδίας λειτουργούν τμήματα μουσικής θεωρίας και φωνητικής τεχνικής, ενώ όλες οι δραστηριότητες της χορωδίας είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών της.
Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης, σε συνεργασία με τους:
Ειρήνη Μανωλοπούλου, μουσική θεωρία
Κατερίνα Γιακουμή, μουσική θεωρία
Βλαδίμηρο Σιαμέτη, φωνητική τεχνική
Νίκη Κεραμέκη, συνοδεία πιάνου
*animato = μουσικός όρος: με κίνηση, με ψυχή

One response

21 07 2013
Συναυλία για τα 20 χρόνια του Νορβηγικού Πανεπιστημίου του Agder στην Ελλάδα | Matthew Legakis Concerts

[…] σε διδασκαλία Αγγελικής Ντανιλέβσκα και η χορωδία Animato Μυτιλήνης σε διδασκαλία του μαέστρου Αντώνη Βερβέρη. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: